1969 - Tamamı yerli sermaye ile Akşehir'de kurulan Başak Gıda, ilk ürünü olan pirinç unu üretimine başladı. Başak Pirinç Unu Türkiye'nin ilk TSE belgeli pirinç unudur. 1988 -Şahıs şirketi konumundaki Başak Gıda, Anonim Şirket oldu. 1969-1997 Başak Pirinç Unu imalatının ardından, sırasıyla pudra şekeri, mısır-buğday-patates nişastaları, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu, sütlü salep ve toz kakao üretimine geçti. Ayrıca dağıtım kanalı yatırımlarını da arttıran Başak Gıda, merkez Akşehir olmak üzere Adana, İstanbul, İzmir ve Ankara'da kendi lojistik depolarını açarak, bu depolardan tüm Türkiye'ye hizmet verebilecek sistemini kurdu. 1997- Yeni fabrikaya geçen ve Avrupa standartlarındaki üretimine burada devam eden BAŞAK Gıda, yine aynı yıl Dünyanın en büyük gıda fuarlarından Anuga Gıda Fuarı'na katılarak ilk kez Avrupa pazarına açıldı. 1998- Puding, krem şanti ve galeta unu üretimine başladı. Mevcut organizasyonlarına Almanya'da kurduğu şirketi de ekledi. Almanya ile başlayan ihracatı, başta İngiltere, Fransa, Belçika, Avusturya, Hollanda olmak üzere tüm Avrupa'ya devam etmektedir. 2000-Jöle, klasik Türk tatlıları serisi olan sütlaç, keşkül, sakızlı muhallebi, aşure, kazandibi, supangle, krem Karamel, çikolatalı sos, hindistan cevizi rendeli puding, krem şanti çeşitleri üretimine başladı. 2001-Dönem dönem nice krizler atlatan Türkiye'miz ekonomisinde krizden etkilenmeden hedeflerine ve yatırımlarına devam eden Başak Gıda 2000-2001 krizlerinde de ulusal zincirlerden- köy bakkalına kadar ulaştığı hiç bir kuruluşu hizmetsiz bırakmayarak gerçek büyük marka olmanın çok daha farklı özellikleri de bünyesinde barındırması gerektiğini bir kez daha gösterdi. Ve bu kriz döneminde bile yatırımlarını kesmeyerek Kek Karışımı üretimine başladı. 2002- Dondurma, sıcak çikolata ve tek içimlik salep üretimine başladı. 2003-Çorba, harç (sebzeli-baharatlı karışım) ve kahve üretimine başladı. 2004- ISO 9001 Belgesi'ni ilk denetimde alabilme başarısını gösterdi. Yine aynı yıl yurt dışında yeni pazarlara giren Başak Gıda Amerika'ya da ürünlerini satmaya başladı. Catering departmanını kurarak Catering ürünlerde de hizmet vermeye başladı. Ayrıca İspanya'nın en büyük marketler zinciri El-Corte'nin İspanya Büyükelçiliğimizin de desteği ile düzenlediği Türk günlerine Sütlaç, Keşkül, Sakızlı Muhallebi, Türk Kahvesi gibi ürünlerle katıldı. 2005- Cattering sektörüne yönelik olarak mevcut bütün ürünlerin Cattering boyutunda üretimi başladı. Aynı yılda baharat gruplarının yurtiçi satışı başladı. 2006-Mısır unu ve patates püresi üretimi başladı. 2007- ÇABUK PUDİNG üretimine kakaolu ve muzlu çeşitleriyle başladı. Puding grubuna ÇİKOLATALI çeşidi eklendi. 2008- Revani,Profiterol ve Tiramisu üretimine başladı. Başak Gıda A.Ş. 1969'dan günümüze kendini her dönem geliştirerek, firma çizgisini kaybetmeden yoluna devam etmektedir. Her bir ürünü ambalaj özelliklerinden, hammadesine kadar çok uzun ve titiz araştırma sonucu tüketiciye ulaştırdı; bundan sonra da aynı hassasiyetle yoluna devam edecek.
15 Ekim 2010 Cuma
Mutfağınızda Başak Şenliği
2003-Çorba, harç (sebzeli-baharatlı karışım) ve kahve üretimine başladı. 2004- ISO 9001 Belgesi'ni ilk denetimde alabilme başarısını gösterdi. Yine aynı yıl yurt dışında yeni pazarlara giren Başak Gıda Amerika'ya da ürünlerini satmaya başladı. Catering departmanını kurarak Catering ürünlerde de hizmet vermeye başladı. Ayrıca İspanya'nın en büyük marketler zinciri El-Corte'nin İspanya Büyükelçiliğimizin de desteği ile düzenlediği Türk günlerine Sütlaç, Keşkül, Sakızlı Muhallebi, Türk Kahvesi gibi ürünlerle katıldı. 2005- Cattering sektörüne yönelik olarak mevcut bütün ürünlerin Cattering boyutunda üretimi başladı.Aynı yılda baharat gruplarının yurtiçi satışı başladı. 2006-Mısır unu ve patates püresi üretimi başladı. 2007- ÇABUK PUDİNG üretimine kakaolu ve muzlu çeşitleriyle başladı.Puding grubuna ÇİKOLATALI çeşidi eklendi. 2008- Revani,Profiterol ve Tiramisu üretimine başladı.Başak Gıda A.Ş. 1969'dan günümüze kendini her dönem geliştirerek, firma çizgisini kaybetmeden yoluna devam etmektedir. Her bir ürünü ambalaj özelliklerinden, hammadesine kadar çok uzun ve titiz araştırma sonucu tüketiciye ulaştırdı; bundan sonra da aynı hassasiyetle yoluna devam edecek.
TATLI, PASTA MALZEMELERİ, UN NİŞASTA GRUBU, BAHARAT GRUBU, SICAK İÇECEKLER, ÇORBALAR, HARÇLAR, DONDURMALAR, CATTERING-TATLI, PASTA MALZEMELERİ, GRUBU, CATTERING, ÇORBA, BAHARAT, HARÇLAR GRUBU, ÇABUK ÇORBALAR,Revani, Profiterol, Tiramisu, Puding, Catering Urunleri, Hazir Yemek, Mısır unui, patates püresi,Sütlaç, Keşkül, Sakızlı Muhallebi, Türk Kahvesi, Dondurma, sıcak çikolata, Çorba, harc, Jöle, krem Karamel, çikolatalı sos, krem şanti, galeta unu, Pirinç Unu, pudra şekeri, mısır nişastası, buğday nişastası, patates nişastası, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu, sütlü salep, toz kakao,
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)